четвъртък, 27 ноември 2014 г.

Мързелив тутманик

Обичам тутманик. Разбира се, не в мазния му вариант, който се продаваше по лавките, когато бях малка, а в онзи вкусно-разтапящ се в устата вариант, с хрупкава коричка и пълнежче, който има домашното печиво.
Разбира се, еженевието с бебе и малко дете не предполага дълго месене и още по-дълго втасване на тестото. Затова потърсих такава рецепта, която да задоволи желанието ми за вкусно и лесно за приготвяне тутманиче...и ето го и него:



Продукти:
3-4 яйца
3/4 чч. олио
1 чч. кисело мляко
1 ч ч. натрошено сирене
1 ч. л. сода бикарбонат
3 ч. ч. брашно
шарена сол за поръсване
сусам за поръсване



Приготвяне:
1.      В купа се смесват всички продукти, без брашното и содата.
2.      Прибавя се и брашното, предварително пресято със содата, като се бърка само на една страна около три минути с дървена лъжица.
3.      Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена тава и се разстила в нея.
4.      Отгоре се поръсва с шарена сол и сусам.
5.      Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна до златисто.



Източник:http://www.gotvetesmen.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар