Продукти:
2 бр пилешки гърди-обезкостени и без кожа
1 опаковка чипс Доритос или Такос
1 тарелка с гъби печурки
1 опаковка заквасена сметана (200 мл)
3/4 чч прясно мляко
300-400 г настърган кашкавал - освен него може и друго жълто сирене по избор
галета за поръсване на тавата
подправки- сол, пипер, чесън на прах, подправка за пиле
Приготвяне:
1.
Дъното на тавата за печене се покрива с галета,
чесън на прах, черен пипер и малко подправка за пиле.
2.
Отгоре се подреждат целите чипсове, докато
покрият тавата.
3.
Пилешките гърди се сваряват много добре, накъсват
се на малки парченца, и се нареждат върху такоса/доритос. Подправят се на вкус
със същите подправки, с които се поръсва дъното на тавата
4.
Гъбките се нарязват на средно големи парченца и
се разстилат върху пилешкото.
5.
Сметаната се разбива с прясното мляко и сместа
се посолява на вкус. Изсипва се върху ястието равномерно.
6.
Отново се продрежда 1 пласт чипс
7.
Отгоре се поръсва щедро количество настърган
кашкавал. Може преди него да се сложи и друго сирене (натрошено или на
лентички). Например ементал на листчета, бяло сирене и тн, по ваш вкус.
8.
Пече се в предварително загрята на 200 градуса
фурна 15-20 мин или до разтапяне и леко зачервяване на кашкавала.
Няма коментари:
Публикуване на коментар