четвъртък, 6 август 2015 г.

Касерола Мексикана с пиле и Доритос

Не съм фен на чипса - не мога да седна и да си хапна една цяла опаковка. За това пък открих, че е страхотна добавка в някои ястия на фурна и макар и тази рецепта да не може да се нарече нискокалорична, в живота има някои вкусни неща, заради които си заслужава да спрем за малко да се притесняваме за калориите. А и любимите ми ястия то мексиканската кухня съвсем не са леки, но затова пък са да си оближеш пръстите...





Продукти:
2 бр пилешки гърди-обезкостени и без кожа
1 опаковка чипс Доритос или Такос
1 тарелка с гъби печурки
1 опаковка заквасена сметана (200 мл)
3/4 чч прясно мляко
300-400 г настърган кашкавал - освен него може и друго жълто сирене по избор
галета за поръсване на тавата
подправки- сол, пипер, чесън на прах, подправка за пиле


Приготвяне:
1.      Дъното на тавата за печене се покрива с галета, чесън на прах, черен пипер и малко подправка за пиле.
2.      Отгоре се подреждат целите чипсове, докато покрият тавата.
3.      Пилешките гърди се сваряват много добре, накъсват се на малки парченца, и се нареждат върху такоса/доритос. Подправят се на вкус със същите подправки, с които се поръсва дъното на тавата
4.      Гъбките се нарязват на средно големи парченца и се разстилат върху пилешкото.
5.      Сметаната се разбива с прясното мляко и сместа се посолява на вкус. Изсипва се върху ястието равномерно.
6.      Отново се продрежда 1 пласт чипс
7.      Отгоре се поръсва щедро количество настърган кашкавал. Може преди него да се сложи и друго сирене (натрошено или на лентички). Например ементал на листчета, бяло сирене и тн, по ваш вкус.

8.      Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна 15-20 мин или до разтапяне и леко зачервяване на кашкавала.








Няма коментари:

Публикуване на коментар