вторник, 15 септември 2015 г.

Италиански портокалов кейк с бадеми



С група приятелки се събираме отвреме навреме на кулинарни партита- изпипваме си менюто и го приготвяме и разбира се изяждаме заедно. последния път си правихме италианска вечеря. Една от рецептите, която остана извън менюто, привлече вниманието ми като о


ригинална и лесна. Направих я при първата възможност, която се представи и не се разочаровах - наистина е приятно и изключително ароматно сладкишче.

Продукти
2 портокала
2 моркова
240 г захар
120 г брашно
6 яйца
1 чл бакпулвер
150 г бланширани и фино смелени бадеми
1/2 чл канела
Приготвяне:
1.      Портокалите се измиват и варят в продължение на един час с корите, докато омекнат. След това се срязват на две, отделят се семките, отрязват се краищата отгоре и отдолу на портокала и се пасират в блендер.
2.      Двата моркова се смилат в блендер. Към тях се добавят смлените вече бадеми, брашното и бакпулвера.
3.      Смесват се яйцата, морковено-бадемовата смес и портокалите. Поръсва се с канела
4.      Сместа се изсипва в тавичка, която е намаслена и поръсен ас брашно или на домакинска хартия.

5.      Пече се в предварително загрята фурна на 170 градуса за 30 минути.


Няма коментари:

Публикуване на коментар