С група приятелки се събираме отвреме навреме на кулинарни партита- изпипваме си менюто и го приготвяме и разбира се изяждаме заедно. последния път си правихме италианска вечеря. Една от рецептите, която остана извън менюто, привлече вниманието ми като о
ригинална и лесна. Направих я при първата възможност, която се представи и не се разочаровах - наистина е приятно и изключително ароматно сладкишче.
Продукти
2 портокала
2 моркова
240 г захар
120 г брашно
6 яйца
1 чл бакпулвер
150 г бланширани и фино смелени бадеми
1/2 чл канела
Приготвяне:
1.
Портокалите се измиват и варят в продължение на един
час с корите, докато омекнат. След това се срязват на две, отделят се семките,
отрязват се краищата отгоре и отдолу на портокала и се пасират в блендер.
2.
Двата моркова се смилат в блендер. Към тях се
добавят смлените вече бадеми, брашното и бакпулвера.
3.
Смесват се яйцата, морковено-бадемовата смес и
портокалите. Поръсва се с канела
4.
Сместа се изсипва в тавичка, която е намаслена и
поръсен ас брашно или на домакинска хартия.
5.
Пече се в предварително загрята фурна на 170
градуса за 30 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар