Продукти:
6 жълтъка
200 мл пълномаслено прясно мляко
200 мл сметана за готвене
8 с.л. сироп от виолетки
1 с.л. счукани бонбони виолетки
2 с.л. кафява захар
Приготвяне:
1.
Фурната се загрява на 160 градуса.
2.
В тенджера се изсипват млякото и сметаната и се стоплят
на котлона, като се бъркат постоянно.
3.
В купа се разбиват жълтъците и сиропът. Към тях
се прибавя топлата млечна смес и внимателно се разбърква, за да не се разпени.
4.
Получената смес се изсипва в купички и те се
поставят в тава, пълна с вода до половината на височината на купичките. Тавата
се слага в загрятата фурна.
5.
Кремът се пече около 25 минути.
6.
Изважда се от фурната и се оставя да се охлади,
после се прибира поне два часа в хладилник.
7.
Преди сервиране се поръсва с кафява захар и
натрошени бонбони виолетки и се карамелизира с готварска горелка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар