вторник, 6 октомври 2015 г.

Касерола с пиле и корнфлейкс

Много приятна рецепта с хрупкава заливка! Както бях писала и преди, станах фен на това прекрасно ястие, касеролата (или ястие на фурна), в което комбинираш всевъзможни любими съставки, поливаш със сосче и запичаш.Да ви е сладко!






Продукти
2 чаши сварено пилешко месо, накъсано на парченца
¾ чаша майонеза
1  сл зелени подправки по избор
1 чч суров ориз
1/4 ч. ч филирани бадеми
1 с.л. лимонов сок
3 яйца
200 мл течна сметана
1 чч пилешки бульон, подправен
1 ситно нарязана глава лук
Сол
1 чч корнфлейкс неподсладен
80 г разтопено масло

Приготвяне:
1. Смесват се всички продукти, освен маслото и корнфлейкса. Изсипват се в намаслена тавичка.
2. Корнфлейксът се запържва в маслото и се поръсва върху ястието.

 
3. Пече се в предварително загрята фурна на 190 градуса за 25 минути.










Няма коментари:

Публикуване на коментар