В събота сутрин обичам да има правена закуска, но кой да я
направи? Бабата от рекламите не живее у нас и ако искам да ми е вкусно и
ароматно, трябва сама да запретна ръкави. Затова и всяк аедна рецепта, която е
лесна и не изисква много усилия е добра дошла.
Така попаднах на рецептата за кашкавалките на тиган http://novinibg.net/nai-lesnata-retzepta-za-kashkavalki-s-kiselo-mlyako/
. Съветвам ви да поразгледате сайта- има и други много апетитни тестени
изкушения, които си заслужават вниманието.
Успях дори да разделя тестото на две дози, като едната
оставих за понеделник сутринта и ги изпържих преди работа – прекрасна причина
да се усмихнем в началото на работната седмица.
Опитах да ги направя и на фурна- стават вкусни, но на тиган
стават опредлено по-пухкави. Единственото изменение бе, че вес пак сложих масълце
в тигана и те добиха още по лъскав загар.
Кашкавалки на
тиган
Продукти
250 гр кисело мляко
250 гр настърган кашкавал
½ ч.л. сол
2/3 ч. л. сода
1 ч. л. захар
2 ч. ч. брашно
масло за намазване на тигана
Приготвяне:
1. В голяма купа разбъркайте киселото мляко, содата, солта и захарта. Оставете
сместа да почине 5 минути.
2. В нея добавете настъргания кашкавал и брашното и омесете
тесто.
3. Разделете тестото на три части и го разточете на кори. Лично
аз харесвам кашкавалките малко по-плътни и затова оставих корите по-дебели. От корите,
с помощта на чаша, направете кръгчета.
4. Намажете с малко масло тигана и изпържете на умерен огън кръглите
кашкавалки. Похлупете тигана, за да се надуят.
Най-вкусни са топлиJ.
Приятен апетит!
Здравейте!
ОтговорИзтриванеА колко дебело се разточва на кора тестото?
Поздрави!
Катя
Здравейте, Катя! ккато съм написала в рецептата, аз предпочитам кашкавалките по-пухкави и затова оставям тестото по-дебело- около 1 см или 1.5 см...Поздрави и приятно хапване!
Изтриване