Като погледна през прозореца, виждам
огромни сиви облаци, които бързо се носят по небето и едно жалко слънчево
петънце, което се опитва да порасне и да се превърне в свежо синьо небе. Но не
успява. Цял ден валя. Не успях и пет минути да изляза навън. За щастие
единственият начин, по който ми се отразява цялата тази есенно-дъждовна седмица,
е да искам да се сгуша вкъщи с топло чайче и мека завивчица и да не излизам
никъде. Уютно ми е вкъщи. А уютът ме предразполага към приготвяне на вкусотии.
Край с леките летни десерти- идва ред на
тестените изкушения и рецептите, събрали плътни, богати аромати.
Смятам да започна с едни винаги
актуални мъфини- открих една чудесна рецепта за пудингови мъфини тук
и тъй
като съм фен на кулинарката, която я е споделила, не се поколебах да я направя.
Определено се хареса, а и е много лесна. Освен това, в зависимост от аромата на
пудинга, който използвате, може да имате ягодови, карамелени, ванилови или
каквито си изберете мъфини за отрицателно време.
Продукти:
200 г. брашно
1 пакетче пудинг на д-р Йоткер (40 г)
1 бакпулвер
150 г. захар
1 пакетче ванилова захар или 1 ванилия
200 г. размекнато масло
3 яйца
100 мл. прясно мляко
Приготвяне1 пакетче пудинг на д-р Йоткер (40 г)
1 бакпулвер
150 г. захар
1 пакетче ванилова захар или 1 ванилия
200 г. размекнато масло
3 яйца
100 мл. прясно мляко
1. Включете фурната да се нагрява на 180 градуса.
2. Смесете брашното, пудинга и бакпулвера в купата на миксера.
3. Добавете останалите продукти и включете миксера. На бавна скорост разбъркайте продуктите и за около 2 мин включете на максимална мощност.
4. Разпределете тестото във формички за мъфини.
5. Печете 20 мин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар