Зън-зън –зън. Вече чувам нежен
камбанен звън. Въображението ми работи на пълни обороти и очаквам всеки момент
Добрият старец да се появи зад ъгъла, впрегнал еленчета в пъстрата шейна,
натъпкана отгоре с подаръци.
Коледната атмосфера е особено
изживяване, в което чакам да се потопя с нетърпение. Още на 1 декември
украсихме елхата. Украсих и офиса с шарени коледни топки и гирлянди, закачих
коледен венец на вратата, но най-вече, започнах да се настройвам на празнична
вълна. Коледни песни. Коледни филми. И най-любимото
от всичко –коледни вкусове. Без коледни сладкиши, празникът не е автентичен. Разбира
се, меденките бяха първи, но тяхната рецепта вече съм споделяла, а ми се искаше
нещо по-интересно и ето го този
КОЛЕДЕН СЛАДКИШ С ГЛАЗУРА
Продукти:
1 чч масло на стайна температура
1 чч кафява захар
¼ чч бяла захар
1 чл ванилия
4 яйца на стайна температура
1 чч варена тиква, пюрирана
2 чч брашно
2 чл канела
1/4 чл индийско орехче
¼ чл джиджифил
¼ чл сол
За глазурата:
2 пакетчета сирене крема на стайна температура
1/4 чч масло на стайна температура
3 ½ чч пудра захар
1 чл ванилия
Приготвяне:
1. Фурната се
загрява на 180 градуса
2. Кръгла тава
се покрива с хартия за печене.
3. В купа
се смесват бялата и кафявата захар и яйцата ес добавят едно по едно, като след
всяко се разбива добре с миксер.
4. Добавят се
в сместа ванилията и тиквата и се бие отново
5. В друга
купа се смесват содата, бакпулвера, канелата, индийското орехче, джинджифила,
солта и брашното.
6. Смесват се
заедно сухите и мокрите съставки, изсипват се в покрития с хартия съд и се пече
25 минути.
7. Глазурата
се приготвя като се разбиват заедно трите съставки – маслото, кремата и захарта
и се бият до гладкост.
8. Когато изстине
сладкишът, се намазва от всички страни с глазурата и се оставя в хладилник една
нощ да стегне.
Няма коментари:
Публикуване на коментар