Продукти за 6 порции:
2-3 филии хляб
(аз използвах бял)
1 чч прясно мляко
2 яйца
½ чч захар
1 чл ванилия
½ чл канела
Топинг:
2 сл студено
масло
2 сл кафява захар
2 сл брашно
1/2 чл канела
Приготвяне:
1.
Хлябът
се нарязва на кубчета. Формичките за мъфини се намазват с масло и се пълнят с
хлебните кубчета.
2.
Заедно
се разбиват яйцата, млякото, канелата, ванилията и захарта. Сместта се
разпределя равномерно във всички формички. Покрива се и се оставя в хладилника
за няколко часа. Аз я оставям за цяла нощ, а на сутринта правя топинга и ги
пека.
3.
Топингът
се прави като се нарязва маслото на малки кубчета и се овалва в брашното,
канелата и кафявата захар. Поръсва се върху мъфините.
4.
Фурната
се загрява на 180 градуса. Мъфините се пекат 25 минути и се оставят да изстинат
10 минути след това, преди поднасяне. Не ги изваждайте веднага от фурната, за
да не спаднат.
Източник:
Cincyshopper.com
Няма коментари:
Публикуване на коментар