Въобще не смятах да споделям тази рецепта, защото си я измислих в крачка- имах тиква и ябълки и се чудех как да направя бърз десерт, защото умората вечер не предполага дълго месене и точене. Затова и имам само една снимка - като направих щруделчетата, мислех да ги покажа в едан кулинарна групичка. Неочакваният интерес обаче ме принуди да опиша как ги направих, а така ще имам възможност да повторя опита и следващи пъти. Може да сложите и орехчета в плънката, аз нямах в момента ,но предполагам ще стане още по-добре! Бон апети!
Продукти:
Две кори бутер
тесто
2 ябълки, обелени
и почистени от семките
350 г тиква,
обелена
1 сл масло
1 чч захар
1 жълтък
2 чл. канела
Захар за
поръсване
Приготвяне:
1.
Ябълките
и тиквата се настъргват на ренде или с робот.
2.
Маслото
се разтапя на котлона и в него се задушават тиквата и ябълките със захарта. Накрая
се разбърка вътре и канелата.
3.
Корите
се режат на правоъгълничета – тъй като голямата кора е като квадрат, първо я
режа веднъж в средата вертикално, а след това всяка половина нарязвам
хоризонтално така, че да се получат по три правоъгълника . така ще имате общо
шест щруделчета от кора.
4.
В средата
на всяко правоъгълниче сипвам от плънката и завивам на рулце като прищипвам
краищата, за да не излезе плънката.
5.
Подреждам
щруделчетата в тава, покрита с намаслена
хартия. Намазвам с яйце и поръсвам с кристална захар всяко щруделче.
6.
Пека 25
минути на 180 градуса в загрята фурна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар