сряда, 14 април 2021 г.

СУПА С ЦАРЕВИЦА И БЕКОН


Зимата нещо са бави и не иска да си ходи. Затова ще я изгоним с една последна за сезона плътна супа. След като преминахме през една малко неприятна диета по здравословни причини, откъдето супите бяха категорично изключени, добавям още една рецепта към супения си указател. И с облекчение! Зимните вечери без топла супа са по-малко уютни от обикновено…

Както винаги, тази рецепта отговаря на основните изисквания, които съм си поставила при търсенето на подходящи рецепти – да е лесна, продуктите да се намират без проблем и да отнема кратко време за приготвянето й.




Продукти:

3 филийки пуешко филе или кубчета бекон – 100 г.

1 с.л. зехтин

1 голяма глава кромид лук, ситно нарязана

250 г. картофи, нарязани на кубчета

900 мл пилешки бульон (ако ползвате кубчета, това са 2 кубчета в 1 л вода, но разбира се, за предпочитание е истинският пилешки бульон)

1 консерва (480 г) царевични зърна - отцедени

1 червена пиперка, почистена от семето и ситно нарязана

2 ч.ч. прясно мляко

½ ч.л. сол

1 с.л. нарязани средно лютиви зелени чушлета

Приготвяне:

1.     В голяма тенджера филето/беконът се запържва до златисто. Изважда се да се отцеди на салфетка

2.     В същата тенджера се изсипва зехтинът и в него се сотира кромидът, докато омекне, около 5 мин.

3.     Добавят се бульонът и картофите и се оставя да ври на тих огън, докато се сварят картофите-  около 20 мин.

4.     Добавя се царевицата и се оставя да къкри още 5 мин.

5.     Половината от картофите и царевицата се прехвърлят в кухненски робот и се пасират. Връщат се обратно в тенджерата. Добавят се пиперката, млякото и солта, оставя се да къкри на тих огън за 10 мин.

6.     Филето се нарязва и се добавя към супата заедно с лютите чушлета.

7.     Супата се поднася топла.






Няма коментари:

Публикуване на коментар