Зимата нещо са бави и не иска да си ходи. Затова ще я изгоним с една
последна за сезона плътна супа. След като преминахме през една малко неприятна
диета по здравословни причини, откъдето супите бяха категорично изключени,
добавям още една рецепта към супения си указател. И с облекчение! Зимните
вечери без топла супа са по-малко уютни от обикновено…
Както винаги, тази рецепта отговаря на основните изисквания, които съм си
поставила при търсенето на подходящи рецепти – да е лесна, продуктите да се
намират без проблем и да отнема кратко време за приготвянето й.
Продукти:
3 филийки пуешко
филе или кубчета бекон – 100 г.
1 с.л. зехтин
1 голяма глава
кромид лук, ситно нарязана
250 г. картофи,
нарязани на кубчета
900 мл пилешки
бульон (ако ползвате кубчета, това са 2 кубчета в 1 л вода, но разбира се, за
предпочитание е истинският пилешки бульон)
1 консерва (480
г) царевични зърна - отцедени
1 червена
пиперка, почистена от семето и ситно нарязана
2 ч.ч. прясно
мляко
½ ч.л. сол
1 с.л. нарязани
средно лютиви зелени чушлета
Приготвяне:
1.
В голяма тенджера филето/беконът се запържва до златисто. Изважда се да се
отцеди на салфетка
2.
В същата тенджера се изсипва зехтинът и в него се сотира кромидът, докато
омекне, около 5 мин.
3.
Добавят се бульонът и картофите и се оставя да ври на тих огън, докато се
сварят картофите- около 20 мин.
4.
Добавя се царевицата и се оставя да къкри още 5 мин.
5.
Половината от картофите и царевицата се прехвърлят в кухненски робот и се
пасират. Връщат се обратно в тенджерата. Добавят се пиперката, млякото и солта,
оставя се да къкри на тих огън за 10 мин.
6.
Филето се нарязва и се добавя към супата заедно с лютите чушлета.
7.
Супата се поднася топла.
Няма коментари:
Публикуване на коментар