Тази рецепта я видях за първи път в Тик Ток- мястото, откъдето с мъка
отлепвам децата си, но явно няма много смисъл от моята съпротива. Тик-ток
културата е на бързите неща, а таз и рецепта е изключително бърза и лесна- за
уморени, отчаяни домакини, които никак не им се готви вечерта, но искат да
поднесат нещо сносно и здравословно. В зависимост от предпочитанията пастата
може да бъде пълнозърнеста, доматите-био, сиренето – от ферма и т.н. Но
обикновено
Продукти:
500 г паста
1/2 ч.ч. зехтин „Екстра Върджин“
2 тарелки чери домати – около 30 доматчета
200 г бяло сирене- краве или овче
2 скилидки чесън, ситно накълцани
Червен пипер на люспи
6-7 листа пресен босилек
Сол и черен пипер
Приготвяне:
1.
Фурната се загрява на 200 градуса на горен и долен реотан. В тавичка се
постила хартия за печене. Върху нея се изсипват чери доматите цели. Поръсват се
със зехтина, сол и пипер и в средата се поставя плочката сирене. Поръсва се
малко червен пипер и се слага във фурната за 30 мин.
2.
В това време се сварява пастата по указанията на опаковката - обикновено
във вряла вода, с малко зехтин и сол, за около 15 мин.
3.
Фурната се увеличава на 220 градуса и доматите и сиренето се пекат за още
5-7 мин, докато по тях се появят кафяви петна от препичането.
4.
Тавата се изважда, добавят се още червен пипер и накълцания чесън и се
разбърква, за да може подправките да пуснат аромата си от остатъчната топлина.
5.
Пастата се отцежда и се добавя в тавата при доматената смес. Прибавят се
листенцата босилек, още 1 с.л. зехтин, сол и пипер.
Няма коментари:
Публикуване на коментар