Цветът и е много примамващ, а ароматът на масло и подправки е ....мммм! Свързвам я с дълги зимни вечери около апетитната трапеза и тъй като зимата все още е в разгара си, смятам, че е моментът да я включите в менюто си.
Време за приготвяне:1.30 ч
Продукти:
500 г свинско
месо за готвене
2 моркова
1 глава лук
30 г краве масло
2 средни картофа
1 дафинов лист
2 жълтъка
2 сл брашно
350 г кисело
мляко
2 стръка магданоз
3 сл олио
1.2 л пилешки
бульон
Сол и черен пипер
Приготвяне :
1.
Месото
се нарязва на малки кубчета. Олиото се загрява в тенджерата и месото се
запечатва от всички страни.
2.
Добавят
се лукът и морковите, нарязани на кубчета и се задушават няколко минути.
3.
Овкусяват
се със сол и черен пипер и се добавя маслото.
4.
Когато
зеленчуците поомекнат, добавя се бульонът и дафиновият лист. Настройваме
таймера на котлона (аз лично правя супата в кукър) на 1 час. На 20-та минута
добавяме картофите.
5.
Правим
топла застройка. На водна баня загряваме киселото мляко, в което с бъркане
изсипваме двата жълтъка и брашното и бъркаме отново до гладка смес. В купата
със застройка изсипваме постепенно от бульона на супата, докато двете смеси се
изравнят по температура. След това внимателно изсипваме застройката в супата и
отстраняваме от котлона.
Източник: "Манчев срещу Шишков"
Няма коментари:
Публикуване на коментар