сряда, 3 февруари 2016 г.

Супа от свински джолан

Другата разновидност на свинска супа, по която сме се вдъхновили напоследък, е супата от свински джолан. Съставките й са лесни за намиране, няма екзотични подправки, но за сметка на това е много вкусна. Единственото, което отнема малко повече време, е самото сваряване на джолана. Но аз го сварявам вечерта, а супата правя на следващия ден, за да не го чакам да изстива.





Продукти:
Около 1 кг свински джолан
1 морков
1 глава лук
500 мл прясно мляко
2 сл брашно
75 г краве масло
1 чл червен пипер
Сол и черен пипер
2 скилидки чесън
30 мл оцет


Приготвяне:
1.       Овкусява се джоланът със сол и черен пипер. В дълбока тенджера се покрива с вода и се вари. Във водата се слагат 30 г от маслото. Периодично се отстранява пяната, която се образува по повърхността.
2.       Добавят се лукът и морковът и се оставят да врят на тих огън час и половина, два.
3.       Когато джоланът е готов се изважда, оставя се да изстине и се накъсва на едри парчета като се отстранява костта.
4.       Бульонът се прецежда и се връща в тенджерата заедно с месото. Добавя се млякото и се оставя пак да заври.
5.       Междувременно се запържва останалото масло с брашното и червения пипер до гладка смес. Запръжката се разрежда с малко бульон от супата и се добавя в тенджерата.



 


Няма коментари:

Публикуване на коментар