Продукти:
Около 1 кг
свински джолан
1 морков
1 глава лук
500 мл прясно
мляко
2 сл брашно
75 г краве масло
1 чл червен пипер
Сол и черен пипер
2 скилидки чесън
30 мл оцет
Приготвяне:
1.
Овкусява
се джоланът със сол и черен пипер. В дълбока тенджера се покрива с вода и се
вари. Във водата се слагат 30 г от маслото. Периодично се отстранява пяната,
която се образува по повърхността.
2.
Добавят
се лукът и морковът и се оставят да врят на тих огън час и половина, два.
3.
Когато
джоланът е готов се изважда, оставя се да изстине и се накъсва на едри парчета
като се отстранява костта.
4.
Бульонът
се прецежда и се връща в тенджерата заедно с месото. Добавя се млякото и се
оставя пак да заври.
5.
Междувременно
се запържва останалото масло с брашното и червения пипер до гладка смес. Запръжката
се разрежда с малко бульон от супата и се добавя в тенджерата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар