понеделник, 20 юни 2016 г.

ПЪЛНЕНИ ПАТЛАДЖАНИ






Продукти:
Патладжани – 3 бр.
1/2 кг кайма
1 гл. лук
50 мл олио
1/4 връзка магданоз
½ чл червен пипер
1 щипка черен пипер
1 щипка кимион
Сол
100 г кашкавал, настърган.

Приготвяне:
1.     Патладжаните  се измиват и разполовяват по дължина. Издълбават се с лъжица, за да се получат лодки. Те се посоляват и се оставят настрани да пуснат горчивия си сок. След около 15 минути се изплакват, подсушават се и се подреждат в тавичка. Поливат се с олиото и се пекат до омекване.
2.     През това време лукът се нарязва на кубчета. Задушава се в малко олио, докато стане прозрачен, след което към него се добавят каймата и издълбаната вътрешност на патладжаните, предварително накълцана на ситно. Всичко се задушава добре, докато каймата стане на парченца и се зачерви. 
3.     Накрая се добавят подправките и ситно нарязаният магданоз. Всичко се разбърква и с получената плънка се пълнят вече омекналите при печенето патладжани. 


4.     Напълнените патладжани се връщат обратно във фурната, за да се изпекат до пълна готовност на зеленчуците и месото и минута преди да станат готови, се поръсват с настърган кашкавал. Щом той се разтопи и зачерви, се изваждат от фурната и по желание се украсяват с пресен магданоз. 


Източник: 1001 рецепти
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар