Продукти:
Патладжани – 3 бр.
1/2 кг кайма
1 гл. лук
50 мл олио
1/4 връзка магданоз
½ чл червен пипер
1 щипка черен пипер
1 щипка кимион
Сол
100 г кашкавал,
настърган.
Приготвяне:
1.
Патладжаните
се измиват и разполовяват по дължина.
Издълбават се с лъжица, за да се получат лодки. Те се посоляват и се оставят
настрани да пуснат горчивия си сок. След около 15 минути се изплакват,
подсушават се и се подреждат в тавичка. Поливат се с олиото и се пекат до
омекване.
2.
През
това време лукът се нарязва на кубчета. Задушава се в малко олио, докато стане
прозрачен, след което към него се добавят каймата и издълбаната вътрешност на
патладжаните, предварително накълцана на ситно. Всичко се задушава добре,
докато каймата стане на парченца и се зачерви.
3.
Накрая
се добавят подправките и ситно нарязаният магданоз. Всичко се разбърква и с
получената плънка се пълнят вече омекналите при печенето патладжани.
4.
Напълнените
патладжани се връщат обратно във фурната, за да се изпекат до пълна готовност
на зеленчуците и месото и минута преди да станат готови, се поръсват с
настърган кашкавал. Щом той се разтопи и зачерви, се изваждат от фурната и по
желание се украсяват с пресен магданоз.
Източник: 1001
рецепти
Няма коментари:
Публикуване на коментар