Тъй като със съпруга ми минаваме през неприятен, но желателен период на пролетна диета, почти не качвам рецепти, но тази рецепта на Ути- вариация на добре познатото руло
Стефани, я хапвахме точно преди диетата и сега гледам с носталгия към нея. Тук продуктите се омесват в каймата, а не се слагат в средата на
рулото. Много ни хареса, става сочно и е добре подправено. Идеалната му
гарнитура е картофено пюре. Кога ли ще свърши диетата?
500 г свинска кайма
4 яйца
2 моркова
Филия сух хляб
100 г гъби
2 глави лук
1 връзка магданоз
Олио
Червен пипер
Черен пипер
Сол
Приготвяне:
1- Лукът се
настъргва на ренде или в робот. Разбърква се с каймата. Добавят се подправките
– сол, черен и червен пипер и ситно нарязан магданоз. Оставя се да почине 10-15
мин.
2- Нарязват
се морковите на кубчета, гъбите на филийки.
3- Две от
яйцата се сваряват твърдо и се режат на кубчета.
4- Морковите
се запържват на слаб огън. Две минути след тях се добавят и гъбите. Пържат се 4
минути.
5- Всичко
се прехвърля при каймата, добавят се и останалите сурови яйца, като единият
белтък се оставя настрана.
6- Добавя
се филията хляб, предварително накисната във вода или прясно мляко и добре
изстискана. Бърка се до получаване на хомогенна смес.
9- Пече се
в предварително загрята фурна на 190 градуса 35 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар