вторник, 16 януари 2018 г.

СУФЛЕ ОТ ТИКВА С ДВА ВИДА СИРЕНЕ

Ах, суфлетата! Тези пухкави, симпатични предястия, които са толкова взискателни към момента на поднасянето - ако не ги сервираш веднага, се спаружват и губят доста от апетитния си и привлекателен вид.
Веднъж имах неудоволствието да чакам закъснели гости, които пристигнаха с около час след обявения за начало на вечерята - горките ми суфлета бяха сдали Богу дух – затова ако не сте сигурни в точността на гостите си, предлагам да оставите приготвянето на суфлетата за последния момент или изобщо да се откажете да ги приготвяте.










Продукти:
450 г тиква
250 г картофи
1 скилидка чесън
30 г масло
50 г жълто сирене или кашкавал (грюийер в оригиналната рецепта)
30 г настърган пармезан
индийско орехче, сол, черен пипер
зехтин
Приготвяне:
1.     Тиквата се реже на парчета. Чесънът се смесва с малко зехтин и се напръскват парчетата тиква. Пекат се на 180 градуса в предварително загрята фурна 35 минути.
2.     Картофите се белят, режат на парчета и варят във вряла подсолена вода.
3.     В купа се намачкват на пюре тиквата и картофите като се смесват с маслото и двете сирена.


4.     Един по един се добавят жълтъците. Подправя се със сол, черен пипер и индийско орехче.
5.     Белтъците се разбиват на сняг смесват се внимателно с пюрето.

6.     Сместа се изсипва незабавно в купичките и се пече в предварително загрята фурна за 25 минути на 180 градуса. Консумира се веднага.





Няма коментари:

Публикуване на коментар