петък, 26 януари 2018 г.

ПАСТА С МОРСКИ ДАРОВЕ

Когато неочаквано разбереш, че скъп твой приятел е в града, няма време за много подготовки. Нужна е рецепта, която буквално да се самоприготви, докато пиете аперитива и потъвате в приятен разговор.
Аз така попаднах на тази рецепта, след което я пробвах още няколко пъти и винаги беше успешна. Показателят ми, че е вкусно беше,че гостите си поискаха отново и отново да им се досипва – докато ястието привърши.
Оригиналната рецепта бе само с миди, но с морски дарове вкусът стана по-богат, а самото ястие – по-разнообразно.





Приготвяне: 30 минути Порции: 4-6
Продукти:
2 сл зехтин
2 скилидки чесън
400 г нарязани домати ( от консерва)
300 г морски дарове – може и замразени
4 сл бяло сухо вино
350 г паста
Сол и черен пипер
Магданоз

Приготвяне:
1.     Слага се да заври водата за пастата.
2.     Зехтинът се загрява в дълбок съд, в който ще се готви. Аз го правя в дълбок тефлонов тиган. Чесънът се реже на ситно и се запържва леко. Добавят се доматите, заедно със сока.
3.     Прибавя се виното и се вари, докато се сгъсти соса.
4.     Отделно се вари пастата във врялата вода 12 минути или докато стане ал денте.
5.     Измива се магданозът и се нарязват две супени лъжици на ситно.
6.     Прибавят се морските дарове към доматения сос, разбърква се и се загрява сместа, без да се оставя да заври.
7.     Подправя се със сол и черен пипер на вкус. Добавя се част от магданоза.

8.     Пастата се отцежда и се разпределя на порции. Залива се със соса. Отгоре се украсява с магданоз.



Няма коментари:

Публикуване на коментар