Когато неочаквано разбереш, че скъп
твой приятел е в града, няма време за много подготовки. Нужна е рецепта, която
буквално да се самоприготви, докато пиете аперитива и потъвате в приятен
разговор.
Аз така попаднах на тази рецепта, след
което я пробвах още няколко пъти и винаги беше успешна. Показателят ми, че е
вкусно беше,че гостите си поискаха отново и отново да им се досипва – докато
ястието привърши.
Оригиналната рецепта бе само с миди, но
с морски дарове вкусът стана по-богат, а самото ястие – по-разнообразно.
Приготвяне: 30
минути Порции: 4-6
Продукти:
2 сл зехтин
2 скилидки чесън
400 г нарязани домати ( от консерва)
300 г морски дарове – може и замразени
4 сл бяло сухо вино
350 г паста
Сол и черен пипер
Магданоз
Приготвяне:
1. Слага се да заври водата за пастата.
2. Зехтинът се загрява в дълбок съд, в който ще се готви. Аз го
правя в дълбок тефлонов тиган. Чесънът се реже на ситно и се запържва леко.
Добавят се доматите, заедно със сока.
3. Прибавя се виното и се вари, докато се сгъсти соса.
4. Отделно се вари пастата във врялата вода 12 минути или
докато стане ал денте.
5. Измива се магданозът и се нарязват две супени лъжици на
ситно.
6. Прибавят се морските дарове към доматения сос, разбърква се
и се загрява сместа, без да се оставя да заври.
7. Подправя се със сол и черен пипер на вкус. Добавя се част от
магданоза.
8. Пастата се отцежда и се разпределя на порции. Залива се със
соса. Отгоре се украсява с магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар