Чудех се вече кога ще почна
да качвам рецепти тази година – януари мина неусетно. След доста охранващите
новогодишни празници не ни се започват диети, не ни се иска дори да намалим обема
на поглъщаното количество храна. Зимните вечери толкова си отиват с парче
сладкиш и чашка червено вино или поне с една споделена кофичка сладолед, че
някак сърце не ни дава да преминем в спартанско-каляващ хранителен режим.
Хубавото е, че под няколко ката дрехи, нещата лесно се камуфлират. Лошото е,че
едни ден ще трябва да ги посвалим...Но този ден няма да е днес, нали?
Днешната рецепта е отново от
моя любим тип - такива, които се готвят за 15 минутки, буквално докато си
свалиш палтото и преминеш през кухнята и ястието е вече готово.
Подготовка: 10 мин. Готвене:
15 мин. 4 порции
Продукти:
2 с.л. зехтин
250 г тънки наденички,
нарязани на резени
2 средно големи глави лук,
нарязани на тънки шайби
2 големи червени или
оранжеви чушки, почистени и нарязани на тънки шайби
2 скилидки чесън, пресовани
1 ч.л. сушен босилек, стрит
½ ч.ч. черни маслини, без
костилки
1 с.л. балсамов оцет
¼ ч.л. сол
¼ ч.л.
черен пипер
250 г паста
Настъргано сирене пармезан
Приготвяне:
1.
Зехтинът се загрява в голям тефлонов тиган, на
умерен огън. Прибавят се наденичките и лука. Запържват се за 5 мин, докато
лукът омекне и добие златист цвят.
2.
Добавят се чушките, чесъна и босилека.
Задушават се за 10 мин. Отместват се от огъня и се прибавят маслините, оцета, солта
и пипера.
3.
В голям съд с леко подсолена вряща вода се
сварява пастата, докато омекне, съобразно с указанията на опаковката. Отцежда се
и се запазват ¼ ч.ч. от водата, в която се е варила пастата.
4.
Пастата се разбърква добре, заедно с
отделената вода и сместа с наденичките. Сервира се поръсена с настърган
пармезан.
Няма коментари:
Публикуване на коментар