Изолацията е предизвикателство,
когато ти писнат всичките десетина ястия, които се въртят в седмичното меню.
Или поне така твърдят запознати. Вкъщи единствено децата ядат по-еднообразно и
това е техен избор, който, надявам се, един ден ще се промени. Заради тях въртя
една програма, но встрани готвя и за нас – по-разнообразни и интересни рецепти.
Какъв е смисълът да плуваш в море от кулинарни предложения и да не си уловиш
нещо интересно?
Условието ми, както и досега е да
не трябва да изкупя магазина преди да направя рецептата – в края на краищата
прекалено екзотичните детйли предполагат, че като ги купя и ползвам веднъж, ще
хванат мухъл в шкафа – днес например четох и се почудих кой прави кулинарните
предложения от дамската притурка на „Фигаро“ като за да изпълниш каквото и да
било оттам, ти трябва черен ориз, оцет от сайдер, листи водорасли Нори, пудра
от активен въглен, чай мача на прах, 390 г акай бери на прах и други „финеси“,
които няма как да ги открия в хладилника на изолацията.
Затова пък нищо не пречи да поразкрасим
някоя позната рецепта, за да й придадем по-актуален и симпатичен вид и да ни се
прияде отново.
Така че представям ви една
НЕО-ГРЪЦКА салата - хем си я знаем, хем не съвсем – а и не изисква да вземете
самолета до остров Аитутаки, за да потърсите продуктите. Е, има и елемент на
„изненада“, но напълно достъпен в нашите магазини.
Продукти:
50 г бяло сирене- фета, краве,
овче
150 г нахут от консерва
10 чери домати
1 малка краставица
1 глава червен лук
1 морков
5 репички
2 -3 с.л. зехтин
Сока на 1 лимон
Риган на прах
Черен пипер и сол
Приготвяне:
1.
В малка купа се разбъркват зехтинът,
лимоновият сок и подправките, за да получим дресинг.
2.
Лукът се нарязва на кръгчета,
краставицата – на полукръгчета, чери доматките и репичките се разполвяват,
морковът се настъргва или се нарязва на лентички.
3.
В голяма купа се смесват всички нарязани
зеленчуци и нахутът.
4.
Салатата се залива с дресинга.
Няма коментари:
Публикуване на коментар