вторник, 23 юни 2020 г.

ВАНИЛОВИ МЪФИНИ

Ако ме питате коя е любимата ми рецепта за мъфини, ще отговоря без колебания – Ваниловите мъфини от сайта на Супичка: https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0/174/%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%BC%D1%8A%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%B8

Правила съм ги десетки пъти и знам, че могат да бъдат украсени с какво ли не, да им се добави какво ли не, но истината е, че нямат нужда от нищо, за да бъдат перфектни. Ароматът на масло и ванилия, копринената мекота на тестото, хрупкавата коричка – не, не искам да променям нищо! Тези мъфини се приготвят за 15 минутки и са прекрасен сутрешен приятел на чаша димящо какао или капучино. Посрещали са нееднократно две рошави, сънени момченца, на които им се хапва нещо вкусно събота сутрин и които следват ароматната следа, мамеща нослетата им към златисто-хрупкавите кексчета на масата в кухнята.

С удоволствие ще споделя снимки на направените мъфини. Рецептата може да намерите в линка по-горе, но, разбира се, я запазвам и във виртуалния си указател на блога ми, защото хубавите рецепти трябва да просъществуват!








Продукти:

- 125 г масло;

- 2 яйца на стайна температура;

- 3/4 ч.ч. захар;

-1 ч.ч. брашно;

- 1/3 ч.ч. кисело мляко;

- 1 пликче ванилова захар

- 1 ч.л. бакпулвер

Приготвяне:

1.   Сухи съставки: Брашното се пресява и се размесва с бакпулвера. Към тях се добавя ваниловата захар;

2.   Мокри съставки: Яйцата и захарта се разбиват с миксер. Към тях се прибавя с разбиване киселото млякол Маслото се разтапя – аз го разтапям на микровълнова и също се прибавя към сместа и добре са разбива с нея.

3.   Към мокрите съставки се прибавят сухите като постепенно изсипват, при постоянно бъркане.

4.   Намаслява се формата за мъфини – във всяко гнездо се изсипва с голяма лъжица от сместа, но не повече от ¾ от обема на всяко гнездо.

5.   Фурната се загрява предварително на 180 градуса. Мъфините се пекат за 20 минути на 180 градуса.


Няма коментари:

Публикуване на коментар