Това е
традиционна гръцка супа, която обаче е по-здравословна, поради използването на
кафяв ориз, както и само един жълтък. Това обаче не пречи вкусът й да бъде
прекрасен!
А и е толкова
лесна – приготвя се за 5 мин и се готви за още 10. Ако се чудите дали това е
вярно, пробвайте я!
Продукти:
3 ч.ч. (750 мл)
пилешки бульон или кубче и половина бульон в 750 мл вода
3 стръка зелен
лук
3 скилидки чесън
1 пакет (315 г.)
замразен нарязан спанак
1/2 ч.л. риган
1 чаша кафяв варен
ориз
1 ч.л. настъргана
кора от лимон
3 с.л. лимонов сок
½ ч.л. сол
1 яйце плюс два белтъка
Приготвяне:
1.
В тенджера се смесват ¼ ч.ч. (60 мл.) бульон със зеленият лук и чесънът. Вари
се до омекването им, около 2 минути, на силен огън.
2.
Добавят се останалият бульон (още 680 мл) или 2 2/3 ч.ч., спанакът и риганът и супата се оставя да заври. Намаля се
контлонът и супата ври още 5 мин, докато омекне спанакът.
3.
Добавят сe оризът, кората от лимон, лимоновият сок и солта и супата се оставя на тих
огън да се вари.
4.
В средно голяма купа се разбиват с бъркалка яйцето и белтъците като
постепенно се добавя половин чаша от горещата течност. Разбива се с бъркалката.
Топлата яйчена смес се връща в супата на тих огън, при непрекъснато бъркане и
накрая се отстранява от котлона.
не успях да направя дневни снимки - готвя предимно вечер, а до сутринта не остава:) |
Няма коментари:
Публикуване на коментар