вторник, 9 февруари 2021 г.

АВОКАДО СЪС САЛАТА УОЛДОРФ

 

След коледно-новогодишните хранителни разпускания, време е да сложа и някоя по-здравословна диета, защото въпреки пандемията, която ни държи у дома и на работа, лятото все пак ще покаже носле зад ъгъла в един момент.

Авокадото е чудесно в комбинация както със зеленчуци, така и с плодове. Едно от любимите домашни бебешки пюрета на децата ми беше банан с авокадо например. Но много добре върви и с ревен, с ананас, с грейпфрут.

Тази рецепта я приготвих като предястие, но може да се ползва и за гарнитура към ястие. Леко киселият вкус на салатата Уолдорф е в чудесна хармония с по-плътния и месест вкус на авокадото.


 

За 4 порции

Продукти:

2 бр. авокадо

1 ябълка

2 стъбла от целина

4 ореха

3 с.л. орехово масло

2 с.л. лимонов сок

 

Приготвяне:

1.     Ябълката се нарязва на малки кубчета, стъблата целина се накълцват на ситно, орехите са счукват.

2.     Ябълката, целината и орехите се смесват и поливат с ореховото масло и 1 с.л. лимонов сок.

3.     Авокадото се разполовява и се отстранява костилката. Всяка половинка се намазва с лимонов сок, за да не потъмнее и се пълни с малка лъжичка с горепосочената смес. Сервира се веднага.

 

 


Няма коментари:

Публикуване на коментар