След коледно-новогодишните хранителни разпускания, време е да сложа и някоя по-здравословна диета, защото въпреки пандемията, която ни държи у дома и на работа, лятото все пак ще покаже носле зад ъгъла в един момент.
Авокадото е чудесно в комбинация както със зеленчуци, така и с плодове. Едно от любимите домашни бебешки пюрета на децата ми беше банан с авокадо например. Но много добре върви и с ревен, с ананас, с грейпфрут.
Тази рецепта я приготвих като предястие, но може да се ползва и за
гарнитура към ястие. Леко киселият вкус на салатата Уолдорф е в чудесна хармония с по-плътния и месест вкус на авокадото.
За 4 порции
Продукти:
2 бр. авокадо
1 ябълка
2 стъбла от целина
4 ореха
3 с.л. орехово масло
2 с.л. лимонов сок
Приготвяне:
1. Ябълката се нарязва на малки кубчета, стъблата целина се накълцват на ситно, орехите са счукват.
2. Ябълката, целината и орехите се смесват и поливат с ореховото масло и 1 с.л. лимонов сок.
3. Авокадото се разполовява и се отстранява костилката. Всяка половинка се намазва с лимонов сок, за да не потъмнее и се пълни с малка лъжичка с горепосочената смес. Сервира се веднага.
Няма коментари:
Публикуване на коментар