Тази рецепта се прави изключително бързо и става за лесна вечеря, особено ако имаш останали наденички, правени от предния ден. Това беше моя случай – тъй като живеем във Франция, често хапваме популярните тук марокански наденички мергез, които са от овнешко или агнешко месо и са леко пикантни. Но като направя солидна доза, винаги остават по няколко, а на следващия ден вече никой не им се радва.
В България същата работа биха свършили кърначетата или онези симпатични
италиански наденички, които купувахме в магазин Хит. Така че няма да липсва
материал, ако има желание.
Време за приготвяне: 20 мин . Време
за печене: 35 мин.
Продукти:
4 наденички – мергези
или тип кърначе
250 г чери домати
150 г брашно
1 пакетче
бакпулвер
3 яйца
100 мл мляко
50 мл зехтин
50 г стърган
кашкавал или жълто сирене грюйер
Сол
Приготвяне:
1.
Фурната се загрява на 180 градуса.
2.
Наденичките се запържват на тиган до златисто , без мазнина около 5 мин,
след което се нарязват на кръгчета.
3.
Доматите се измиват и нарязват на две.
4.
За тестото - в купа се смесват брашното, бакпулверът и солта. Добавят се
яйцата и се разбива енергично - с бъркалка или миксер. Добавят се млякото и
олиото. Накрая се прибавя кашкавалът и внимателно се разбърква.
5.
В сместа се прибавят и кръгчетата наденички и чери доматките. Сместа се
изсипва в предварително намазана с масло форма за кейк. Аз ползвам силиконова.
6.
Пече се в предварително загрятата на 10 градуса фурна 35-40 минути като се
следи да не прегори. Проверява се с клечка за зъби дали е добре опечено тестото
и когато клечката излезе чиста, кейкът е готов.
7.
Сервира се студено или топло, със свежа салата за гарнитура.
Няма коментари:
Публикуване на коментар