Не мога да повярвам, че не съм качила тази рецепта! Когато отвреме навреме
с мъжа ми ни обхваща гузната съвест пред огледалото, че изяденото почва да дава
видимо отражение около талията (предимно), винаги правим тази рецепта като
плавна прелюдия към по-драстичния кето режим.
Бях я изровила от Пинтерест преди 1600 години, но впоследствие я намирах в
различни вариации, та сега изобщо не знам къде й е първообразът, а по-скоро ще
кача това, което ние правим. Лесна е, вкусна е, здравословна е, така че не се
колебайте.
Продукти за 4 порции:
4 с.л. зехтин
2 моркова ( нарязани на лентички от по 3-4 см)
2 чч броколи – използваме само цветовете
500 г пилешки гърди без кожа или кост – нарязани на хапки
4 скилидки чесън, пресовани
½ чч пилешки бульон
¼ чч соев сос
3 сл течен пчелен мед
2 чл царевично нишесте
Сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
1.
Загряваме 2 сл от зехтина на умерен огън в дълбок тиган
(аз използвам уок). В него запържваме за 4 минути броколите и морковите, след което ги изваждаме и ги
поставяме в съд, който захлупваме.
Избърсваме
тигана с домакинска хартия и загряваме останалите две сл зехтин на умерен огън.
Поръсваме месото със сол и черен пипер и го запържваме в останалия зехтин по
3-4 минути от страна или докато месото хване златист загар.
2. Добавяме чесъна за около 30 секунди. После добавяме и зеленчуците и ги готвим заедно с месото около 2 минути.
В отделна купа смесваме добре бульона, соевия сос и меда.
3.
В
малка купа размиваме двете чл нишесте с една сл студена вода.
4.
Изсипваме
върху пилешкото в тигана сместа с меда и соевия сос и разбъркваме още 30
секунди.
5.
Накрая
изсипваме разтвореното нишесте и готвим още малко време, докато сосът леко се
сгъсти.
Сервираме веднага. Може да си добавите и предварително
сварен ориз, ако не ви гони кето-параноята.
Няма коментари:
Публикуване на коментар