Хайде, дойде отново сезона на…кетото. С дълбока въздишка се отказваме от хрупкането пред телевизора, вкусните хлебчета и шоколадовите десерти. Идва лято – което значи, че все пак ще трябва да подадем нос от дебелите пуловери и панталони и да разкършим тяло на плажа.
Преминаването към пролетно хранене у нас е съпроводено с търсене на повечко
и по-интересни рецепти, за да се мотивираме, а също така и със стартиране на
сутрешни онлайн тренировки, за да влезем във форма- не че трябваше да я
напускаме тази пуста форма, но какво да се прави, човещинка и слаба воляJ.
И сега, след като започнахме, ще споделям тук кето рецептите, които
тествахме и които ни харесаха. Все пак е важно да останат в историята, тъй като
от опит казвам, ще се върна към тях и през следващата година, когато изведнъж
пак установя, че е време да помахаме на лятото.
Продукти:
1 глава карфиол
2 яйца
1 с.л. кисело мляко
Сол и черен пипер
1 голям домат
4 тънки резена
бекон ( за два „стека“ от карфиол
Настъргано жълто
сирене за поръсване – около 50 г. може да ползвате ементал, гауда, кашкавал,
пармезан
Сушен риган
Приготвяне:
1.
Отделят
се зелените листа на карфиола, а бялата част на главата се измива и нарязва на
дебели филии като се взимат само средните две филии- трябва да имат формата и
дебелината на пържоли.
2.
Яйцата
се разбиват с две супени лъжици кисело мляко в йенска тавичка за печене или
друг съд, който би побрал резените карфиол. Сместа се овкусява със сол и черен
пипер.
3.
Резените
карфиол се потапят в сместа от двете страни и се пържат до златисто на котлона в тефлонов тиган в който сте
загрели един пръст мазнина- аз ползвам зеленчуково олио. Пържа по 5 мин от
всяка страна. Изваждат се и се поставят върху хартия за печене в съда, в който
ще се пекат после.
4.
Беконът
се изпържва в останалото олио и се изважда да се отцеди върху домакинска
хартия.
5.
Фурната
се загрява на 200 градуса.
6.
Доматът
се реже на филийки. Върху всеки един от двата стека се поставят по два резена
домат и по две ивици бекон. Стековете се наръсват с риган. Поръсват се обилно с
настърган кашкавал.
7.
Запичат
се във фурната за 15 мин на 200 градуса, докато кашкавалът се зачерви леко.
Сервират се топли.
Няма коментари:
Публикуване на коментар