вторник, 25 юни 2024 г.

ПЕЧЕНИ ТИКВИЧКИ С МЮНСТЕР

 Една вечер се прибрах късно и уморена, но нямаше никаква подходяща вечеря, а с кето диетата не можеш просто да си намажеш филия, нали?

Затова запретнах ръкави и посегнах към единствения Зеленчук, който към момента кротко чакаше в хладилника да му дойде времето. Тиквичка. Нарязах я на дълги и сравнително дебели филийки, овалях я в зехтин и подправки, отрязах върху всяка филийка по две сочни резенчета сирене „Мюнстер“и ги запекох за 10 мин в еър фраера.

Успешно, вкусно, неочаквано добра комбинация, както гласеше една стара реклама.

Затова я споделям и тук.



Продукти:

1 тиквичка

Зехтин за намазване – 1- 2 с.л.

Подправки – сол, черен пипер, лют червен пипер, къри или кимион, риган – каквото обичате.

Сирене „Мюнстер „ – малка пита – 100 г.

Приготвяне:

1.     Тиквичката се нарязва на дълги и дебели ивици

2.     Със силиконова четка всяко парче се намазва със зехтин и добре се поръсва от двете страни с подправките.

3.     Върху всяко парче се поставят две-три малки резена мюнстер.

4.     Така приготвените резени тиквичка се поставят в кошничката на еър фраера и се запичат на 180 градуса за 10 минути.

Дегустират се топли.



Няма коментари:

Публикуване на коментар