Една вечер се прибрах късно и уморена, но нямаше никаква подходяща вечеря, а с кето диетата не можеш просто да си намажеш филия, нали?
Затова запретнах ръкави и посегнах към
единствения Зеленчук, който към момента кротко чакаше в хладилника да му дойде времето.
Тиквичка. Нарязах я на дълги и сравнително дебели филийки, овалях я в зехтин и
подправки, отрязах върху всяка филийка по две сочни резенчета сирене „Мюнстер“и
ги запекох за 10 мин в еър фраера.
Успешно, вкусно, неочаквано добра
комбинация, както гласеше една стара реклама.
Затова я споделям и тук.
Продукти:
1 тиквичка
Зехтин за намазване – 1- 2 с.л.
Подправки – сол, черен пипер, лют
червен пипер, къри или кимион, риган – каквото обичате.
Сирене „Мюнстер „ – малка пита – 100 г.
Приготвяне:
1.
Тиквичката се нарязва на дълги и дебели
ивици
2.
Със силиконова четка всяко парче се
намазва със зехтин и добре се поръсва от двете страни с подправките.
3.
Върху всяко парче се поставят две-три
малки резена мюнстер.
4.
Така приготвените резени тиквичка се
поставят в кошничката на еър фраера и се запичат на 180 градуса за 10 минути.
Дегустират се топли.
Няма коментари:
Публикуване на коментар