Когато есента разстила златните си листа и ароматът на кафе се смесва с усещането за уют, няма нищо по-хубаво от лек и вкусен десерт, който носи наслада без угризения. Този бананов мус е нежен, пухкав и същевременно подходящ за хора, които следват кето режим – без брашно, без захар, само с естествената сладост на банана и подсладител по избор.
Продукти:
· 3
добре узрели банана
· 200
мл течна животинска сметана (за разбиване)
· 150
г цедено кисело мляко или крем сирене (по желание за по-плътна текстура)
· 2–3
с.л. мед, кленов сироп или кето подсладител (еритритол/стевия/монашески плод) –
според вкуса
· 1
ч.л. ванилов екстракт
· щипка
канела (по желание)
Приготвяне:
1.
Нарежете бананите и ги
пасирайте до гладко пюре.
2.
В отделна купа разбийте
сметаната до пухкавост.
3.
Добавете към нея
банановото пюре, цеденото мляко (или крем сиренето), подсладителя и ванилията.
4.
Разбъркайте внимателно
с шпатула, докато сместа стане еднородна и кремообразна.
5.
Разпределете муса в
стъклени купички или чаши и оставете в хладилник поне 2 часа, за да стегне.
Декорация:
Преди
поднасяне украсете с блокчета черен шоколад (90% какао), леко поръсете с
натурално какао и добавете пресни боровинки за свежест и цвят.
✨
Резултатът е кремообразен, ароматен и здравословен десерт, който ще се превърне
във вашето малко кето-изкушение през есенните дни.




Няма коментари:
Публикуване на коментар