понеделник, 18 април 2022 г.

КОЗУНАК С ШОКОЛАДОВА ПЛЪНКА И БАДЕМИ

 Ако и днес не напиша рецептата за великденския ни козунак за тази година, няма да я бъде. Великденската ваканция на децата тече с пълна пара, а аз, за мой късмет, си навехнах коляното и куцам из цялата къща, въоръжена с чифт патерици. Научих нови акробатики, за да вдигна от земята неприбраните чорапи и играчки, да сипя вода на кучето и други полезни домакински предизвикателства, които обаче не успяват да ме държат далеч от кухнята за дълго време. Каквото и да се случи все пак трябва да се яде.

Тази година великденската рецепта ще е тази, която изпробвах и миналата година. сигурно има и много други успешни варианти, но когато съм докопала рецепта, на която мога да разчитам, смятам да я популяризирам отново и отново. Още повече, че тази година не съм в състояние да губя време в неуспешни опити, заради болката в крака.

 Но козунакът е задължителен елемент от великденската трапеза. Сигурно бих се примирила и с купен козунак ( о не, кощунство!), ако живеех в България, но да не си направя козунак в чужбина, означава една част от любимата традиция да се изгуби, а и без това твърде много празници на близките ни хора минават без нашето присъствие. Затова козунак ще има, пък било то и правен на един крак!

КОЗУНАК С ШОКОЛАДОВА ПЛЪНКА И БАДЕМИ







Няма коментари:

Публикуване на коментар